Arbuzowy sorbet na patyku

Gwarantuję, że Ci, którzy kochają arbuza tak jak ja (a ja UWIELBIAM), będą przeszczęśliwi jedząc takie oto lody (inspiracją dla mnie były lody „arbuzowe mojito” które znalazłam tu):

1) kupujemy arbuza z małą ilością pestek, kroimy w kostkę parę plasterków, wydłubując przy tym pestki, dodajemy garść świeżej mięty i 3 łyżki cukru (najlepiej brązowego, który wcześniej rozpuszczamy w ciepłej wodzie)

2) miksujemy

3) wypełniamy kubeczki do lodów (można użyć takich z Ikei)

4) i voilà!

Advertisements

One thought on “Arbuzowy sorbet na patyku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s