Coś na ząb

Prażone migdały z cynamonem można zrobić samemu i są niezłą odmianą dla paluszków, orzeszków czy innych przegryzek.

Wystarczą 3 szklanki migdałów, 1 szklanka cukru (może być brązowy), 1/2 łyżki cynamonu i 1/4 szklanki wody.

Na patelni mieszamy cukier, cynamon i wodę. Dodajemy migdały i mieszamy, smażąc na średnim ogniu i obtaczając migdały w syropie. Mieszamy tak długo aż cukier się skrystalizuje. Gotowe! Przepis znaleziony tu.

Podawać w ładnej miseczce, jak np. ta:

 

 

Advertisements

One thought on “Coś na ząb

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s